rabarberpaj! :D

Ingredienser till Rabarberpaj smulpaj: 1 rabarberpaj, 6 - 8 portRabarber: ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen 1 dl socker ev. 1 tsk vaniljsocker SMULDEG: 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl eller havregryn 4 tsk socker 150 g smör eller margarin Så här lagar du Rabarberpaj smulpaj: Sätt ugnen på 200 grader. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin. Lägg rabarberbitarna i formen. Strö över socker och lite vaniljsocker. Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa. Täck rabarbern med smuldeg. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0